DELTA-V gebruikt cookies om u de beste service te kunnen garanderen. Meer informatie hierover vindt u in onze gegevensbeschermingsregels. Door gebruik te maken van onze website verklaart u zich akkoord met de toepassing van cookies. Indien u niet akkoord gaat, klik dan hier a.u.b x
0 Basket Naar de kassa

Bureaustoelen

Bureaustoelen von DELTA-V

De bureaustoelen van DELTA-V onderscheiden zich door de vele mechanismes, zoals wip-, permanent contact- of synchromechanisme. U heeft de keuze uit een aluzilver, verchroomd of polyamide zwart voetkruis en u kunt zelf kiezen of u uw bureaustoel wil uitrusten met armleggers of niet.

Alle Artikelen

Bewegend zitten

Stoelen voor bewegend zitten

De beweegbare rugleuningen of het driedimensionaal beweegbaar Body Balance Tec-gewricht in de zitting bevordert bewegend zitten. Uw tussenwervelschijven worden be- en ontlast. Uw wervelkolom zoekt steeds de correcte zitpositie en versterkt zo uw rugspieren.

Alle Artikelen

Management- en XXL-stoelen

Management- en XXL-stoelen van DELTA-V

De managementstoelen van DELTA-V zijn er met een kwalitatieve stoffen bekleding, kunstleder of echt leder en in een elegant design. Zo zit u comfortabel en representatief op de directie-etage. De speciaal ontworpen XXL-bureaustoelen zijn geschikt voor een lichaamsgewicht tot 200 kg.


Alle Artikelen

Raad omtrent gezond zitten

Raad omtrent gezond zitten

Vergelijk bij de aankoop van een bureaustoel de juiste kenmerken. Niet alles wat een moderne bureaustoel aan functies biedt, is ook steeds logisch. Daarom hebben wij voor u de belangrijkste eigenschappen en functies in een overzicht opgelijst. Indien u vragen heeft, kunt u steeds onze gewaardeerde werkplek-experts (EOA certified) contacteren.

Meer

Arts- en kliniekstoelen

Arts- en kliniekstoelen van DELTA-V

Speciaal ontworpen zitmeubilair voor labo's, praktijken en andere vergelijkbare plekken met kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke bekledingen voor hygiëne en properheid.

Alle Artikelen

Werkstoelen

Werkstoelen van DELTA-V

Onvermoeid en ergonomisch zitten, alsook een onderhoudsvriendelijke bekledingsstof: dat maken onze werkstoelen mogelijk.


Alle Artikelen

Voetensteunen en vloermatten

Voetensteunen en vloermatten

Voetensteunen helpen een gezonde lichaamshouding te behouden bij langdurig zittend werken, vloermatten beschermen uw vloer.


Alle Artikelen

Waarom lijden zo veel werknemers onder rugklachten? Het eenvoudige antwoord luidt: ze zitten verkeerd.

Maar wat is dan correct zitten en hoe zit de perfecte bureaustoel er eigenlijk uit? Onderstaande zeven vragen en antwoorden zullen u duidelijkheid verschaffen over waarom u op een ergonomische bureaustoel van DELTA-V correct zit:

Waarom loont het zich om te investeren in een ergonomische bureaustoel?

De moderne mens spendeert tot een derde van zijn tijd aan zijn bureau – met stijgende tendens, want de bediendensector groeit. Wie echter de pech heeft op een verkeerde bureaustoel te zitten, zal ooit te maken krijgen met rugklachten. Nog erger zijn de chronische ziektes en langdurige verkeerde houdingen die op lange termijn daaruit kunnen voortvloeien. Ongeveer 80% van de bevolking lijdt aan rugklachten, ongeveer 30% van de 35- tot 50-jarigen klaagt zelfs over chronische klachten. Studies tonen aan dat meer dan 70% van de werknemers verkeerd zit. Alleen met dit feit in het achterhoofd loont het zich reeds te investeren in hoogwaardige kwaliteit, want een ergonomische bureaustoel kost minder dan een dag ziekte.

Waarmee moet een ergonomische bureaustoel uitgerust zijn?

Alle bureaustoelen van DELTA-V voldoen minstens aan de wettelijke vereisten inzake veiligheid en ergonomie, volgens de arbeidswet en de beeldschermwet. De Europese norm voor bureaustoelen DIN EN 1335 geeft minimale en maximale afmetingen weer, alsook modaliteiten van de individuele instelbaarheid. Met de belangrijkste criteria in het achterhoofd, moet een bureaustoel voldoen aan onderstaande richtlijnen:
• Stand- en omkiepbeveiliging, ook bij hoge neiging van de rugleuning
• Uitvoering met minimaal 5 wielen
• Veiligheidsmaatregelen tegen ongewild wegrollen
• Aanpassing van de weerstand van de wielen aan de vloerbedekking
• Lichte weerstand bij het achteruit leunen, om een hoge belasting van de wervelkolom te vermijden
• Bureaustoelen mogen geen scherpe hoeken en randen hebben
• Zit- en rugleuning moeten vast, comfortabel en ademend bekleed zijn
• Het zitvlak moet hoogteverstelbaar zijn van 42 tot 55 cm
• De zitdiepte moet 38 tot 44 cm bedragen, de zitbreedte 40 tot 48 cm
• De rugleuning moet hoogteverstelbaar zijn en een breedte hebben van 36 tot 48 cm. De rug moet in verschillende werkhoudingen optimaal ondersteund en ontlast worden.
• Een synchromechanisme is aan te bevelen, omdat dit een dynamische zithouding en dus ook een ontlasting en verzorging van de tussenwervelschijven garandeert
• Om de nek en schouders te ontlasten zijn hoogteverstelbare armleggers (hoogte t.o.v. de zitting 20 tot 25 cm) aan te raden. Deze armleggers mogen de gebruiker bij zijn dagelijkse activiteiten niet storen en moeten minstens 20 cm lang en 4 cm breed zijn.


Wat bieden de bureaustoelen van DELTA-V nog als extraatje?

Natuurlijk zijn onze bureaustoelen uitgerust let geteste en gecertificeerde technieken, alsook met duurzame materialen. Alle bureaustoelen van DELTA-V beschikken dus over de verplichte TÜV-geteste gasveer. Veel bureaustoelen zijn daarbij nog voorzien van het GS-label. Dit label toont aan dat het artikel aan alle vereisten van de veiligheidswetgeving van apparaten en producten voldoet. Het logo "brandvertragend" heeft te maken met de bekleding, die voldoet aan brandveiligheid volgens EN 1021 voor sigarettengloed of lucifers. Overigens zijn alle bekledingsstoffen van de collectie DELTA1 brandvertragend, en zij bieden u bovendien oneindig veel combinaties. Zo kunnen bureau- en bezoekersstoelen van een verschillend type bijvoorbeeld overtrokken worden met dezelfde stof, zodat deze identiek dezelfde kleur en stofstructuur hebben. À propos: afhankelijk van het model bieden wij u op onze bureaustoelen 3 of 5 jaar garantie. Wil u uw kantoren compleet inrichten volgens ergonomische aspecten? Naast kwalitatief hoogwaardige bureaustoelen en optimaal ingerichte beeldschermwerkplekken spelen ook criteria als licht, geluidsbescherming en temperatuur een grote rol. In onze gids "Ergonomie op de werkplek" hebben wij de belangrijkste punten voor u samengevat.

Waarom is actief-dynamisch zitten gezonder dan statisch zitten?

Arbeidsgeneesheren zijn het reeds lange tijd erover eens dat lang statisch zitten leidt tot rugklachten en oorzaak kan zijn van verschillende aandoeningen. De maatregel tegen rugklachten en hun gevolgen op lange termijn is zo eenvoudig als hij klinkt: actief-dynamisch zitten. Dankzij beweegbare zitvlakken en rugleuningen wordt u ertoe gestimuleerd uw zitpositie voortdurend te veranderen. De positieve effecten merkt u reeds na korte tijd, want u traint allereerst de ondersteunende spieren van uw wervelkolom en verzorgt ten tweede uw tussenwervelschijven met voedingsstoffen.

Welke bewegingsmechanismes hebben de bureaustoelen van DELTA-V?

Bureaustoelen van DELTA-V beschikken over verschillende bewegingsmechanismes:
Synchromechanisme: bij het synchromechanisme bewegen zitting en rugleuning in verhouding 1:3 naar achteren. Daarbij gaat de zitting bij rugneiging licht naar beneden bij gelijktijdige en duidelijke neiging van de rug. De tegendruk van de rugleuning wordt geregeld naargelang het lichaamsgewicht. Bij toenemende rugneiging ontstaat er een grotere en daardoor meer ontspannen hoek tussen het dijbeen en het bovenlichaam. De neiging van de rugleuning is instelbaar in meerdere niveaus. Het synchromechanisme biedt het hoogste zitcomfort.
Automechanisme: het automechanisme zorgt voor een simultane beweging, omdat de tegenkracht van de rugleuning zich automatisch afstelt op de gebruiker. De tegendruk van de rugleuning past zich automatisch aan in elke zitpositie van de betreffende gebruiker. De rugleuning kan in meerdere posities van de neiging vastgezet worden.
Wipmechanisme: bij dit mechanisme bewegen zitvlak en rugleuning in een constante hoek naar achteren, waarbij de hoek tussen bovenbenen en bovenlichaam ook onveranderd blijft. De tegendruk van de rugleuning past zich aan het lichaamsgewicht aan. De neiging van de rugleuning is instelbaar in meerdere niveaus.
Permanentcontactmechanisme: de rugleuning beweegt bij licht tegendruk naar achteren, terwijl het zitvlak vast verankerd is. De tegendrukinstelling kan individueel ingesteld worden. Wanneer het gaat om actief-dynamisch zitten, raden wij u aan ook een kijkje te nemen in onze subcategorie "krukken" of "serie Sitness". Speciaal ontworpen fitnesskrukken met horizontaal en verticaal bewegingseffect zorgen ervoor dat u constant in beweging blijft. Uw tussenwervelschijven zullen u dankbaar zijn.

* exclusief btw